Brandmeldinstallaties

 

Een brandmeldinstallatie voldoet altijd aan de wettelijk regelgeving (NEN 2535, NEN 2575, NPR 2576 etc.). Daarnaast voldoet hij aan uw eisen of die van uw gemeente en/of verzekeraar. Uw brandmeldinstallatie wordt opgeleverd door ervaren en gecertificeerde monteurs.

Graag maken wij een afspraak met u om uw situatie te inventariseren. We checken de eisen van uw gemeente en/of verzekeraar, we kijken welke wettelijke regels voor u wel en niet gelden en we schouwen uw pand.

Daarna ontvangt u een helder en concreet voorstel zodat u tot een afgewogen beslissing kan komen.

Hoekstra installatie installeert een brandmeldinstallatie volgens de richtlijnen van de NEN 2535. Deze norm zorgt ervoor dat u gewaarborgd bent van een kwalitatief goede brandmeldinstallatie. Op het moment van brand wordt deze razendsnel door de brandmeldinstallatie gedetecteerd en wordt de gekoppelde ontruimingsinstallatie (conform NEN 2575) in werking gezet en wordt de meldkamer gewaarschuwd.

Een brandalarm kan op verschillende manieren worden waargenomen. Door een druk op de knop van een handbrandmelder of door optische- (reageert op rook), thermische- (reageert op een verhoging van de temperatuur) vlammen (reageert op vlammen) - of aspiratiemelders (melders voor speciale situaties waar verwacht wordt dat andere melders valse alarmen geven).

Een brandalarm bestaat in de basis uit automatische melders, handbrandmelders en slow-whoops (sirenes) meestal zijn ook nevenindicatoren nodig.

De automatische melders (o.a. rook- en thermischemelders) bewaken continu de ruimte en reageren automatisch bij het waarnemen van een brand. De handmelders activeert u zelf (niet-automatisch) door middel van het doordrukken van het glaasje. De activering van een melder zorgt er via de brandmeldcentrale voor dat de slow-whoops in werking worden gezet. Door het gehele pand klinkt daarna het slow-whoop geluid. De regelgeving schrijft voor dat het slow-whoop signaal op elke plek in het pand een geluidsniveau haalt van minimaal 65 dB. Kortom, bij Hoekstra Installatie is uw opdracht in goede handen!

Heeft u vragen?  Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.