Daglichtpanelen

HULKet CdF CIGS (Cadmium vrij)

HULKet CIGS daglichtpaneel is een groen zonne-energie product gemaakt van een Koper-Indium-Gallium-Selenide (l-lll-lV2) samengestelde halfgeleider. HULKet produceert haar CIGS daglichtpanelen uitsluitend d.m.v. een milieuvriendelijk, cadmium vrij ( CdF ) productieproces! Tevens verbruikt HULKet minder elektriciteit tijdens de productie van hun CIGS daglichtpanelen dan de concurrentie.  HULK energy technology heeft diverse onderscheidingen behaalt met deze productie en haar hoge rendement en valt onder het Z-type CIGS en dus niet onder het C-type CIGS. Hier zit verschil in, zowel in het cadmium vrije ( CdF ) productieproces als in het rendement. In de praktijktesten hebben we in Nederland onder dezelfde omstandigheden aantoonbare , gemonitorde verschillen gezien van 8% en hoger in het voordeel van HULKet.

Poweroptimizers niet meer nodig!

100% op zuid en uitermate geschikt voor oost en west daken!

HULKet daglichtpanelen zijn minder afhankelijk van de zon en presteren bij gewoon daglicht veel beter. Daarom noemen we dit ook wel daglichtpanelen i.p.v. zonnepanelen. HULKet daglichtpanelen hebben door de CIGS techniek een veel hogere efficiëntie dan kristallijn panelen (reguliere zonnepanelen). Schaduw heeft alleen nog invloed op het deel wat in de schaduw ligt, beïnvloed de rest van het systeem niet en verlies door hoge temperaturen is beperkt. Hierdoor zijn power-optimizers  voor een beter rendement overbodig en kostenbesparend.

HULKet daglichtpanelen zijn uitermate geschikt voor Oost-West daken en behaalt hoge resultaten. Standaard op zuid hebben HULKet daglichtpanelen 15% meer opbrengst dan “gewone zonnepanelen” die bij afwijkende oriëntaties, schaduw en verhoogde temperaturen door genoemde voordelen alleen maar oplopen.