Zonenergie

Individuele zonnecellen worden tot zogenaamde zonnepanelen (ook PV-modulen of zonnegeneratoren Genoemd) aaneengeschakeld, die zonlicht in elektrische stroom omzetten. Zodra er  (zon) licht op het paneel valt wordt de energie van de straling in gelijkstroom omgezet. Vervolgens wordt de geproduceerde gelijkstroom met behulp van een omvormer in voor het net bruikbare wisselstroom veranderd. De omvormer wordt op een geschikte plek tussen de zonnepanelen en de meterkast aangebracht.

Een zonnepaneel benut dus het zonlicht, en levert ook dan nog stroom als de hemel bewolkt of zelfs helemaal bedekt is. Zelfs bij kunstlicht is het paneel nog te gebruiken. 

Een  net-gekoppelde zonne-installatie is op het openbare elektriciteitsnet aangesloten. Het stroomnet werkt daarbij als een groot meer, dat uit velerlei bronnen gevoed wordt en via een groot aantal tappunten (huishoudens, bedrijven, industrie)  stroom laat uitstromen. Hoe meer zonnestroom er in het net vloeit, hoe schoner het stroommeer wordt.

Als u geïnteresseerd bent in het verduurzamen van uw woning of bedrijfspand, en het besparen op uw energierekening, vul dan ons aanvraag formulier in, en wij maken graag een geheel vrijblijvende offerte voor u op.

 Heeft u vragen?  Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.