Noodverlichting

Wat is noodverlichting?

Noodverlichting is verlichting die gevoed wordt door een bron die onafhankelijk is van de bron die de normale verlichting voedt.Noodverlichting beschikt dus over een eigen energie voorziening.Daarnaast wordt gesteld dat er ten minste 1 lux verlichtingsterkte op de vloer moet zijn gedurende 60 minuten na het uitvallen van de elektriciteit.

Waarom past men noodverlichting toe?

Op grond van de Arbo-wetgeving en het bouwbesluit zijn opdrachtgevers verplicht nood- en vluchtwegverlichting aan te laten brengen en te laten onderhouden.Om een ieder in staat te stellen om bij een calamiteit, eventueel met stroomuitval, met voldoende licht de uit- en de nooduitgangen te vinden. U begrijpt dat noodverlichting een belangrijk onderdeel is van het totale pakket aan brandveiligheidseisen en dat het noodzakelijk is dat de armaturen werken.

Veel noodverlichtingsarmaturen kunnen worden voorzien van vluchtweg of nooduitgang pictogrammen.

noodverlichting voor uw bedrijf nodig? Nieuwbouw, verbouw, verhuizing of achterstallig onderhoud? Dan is het aan te raden Hoekstra Installatie in te schakelen. wij kunnen door middel van zogeheten ‘nulmeting’, de totale projectering van uw noodverlichting verzorgen. Een bijzonder aspect van ons vak betreft de projectering. Vaak word in aantallen voorgeschreven wat uw bedrijf aan veiligheidsmiddelen voorhanden dient te hebben, maar daarmee is de kous niet af. Nog veel belangrijker is het om er voor te zorgen dat die spullen zo geplaatst worden dat ze altijd in voldoende mate bereikbaar zijn. ook hiervoor beschikken onze mensen over een gedegen vakkennis. Door hun vakkennis grijpt U niet mis!

Heeft u vragen?  Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.