het Leroy Seafood Center Urk

Leroy seafood center is de vijfde locatie van Rode vis, onderdeel van de internationale Leroy Seafood Group

De nieuwe fabriek op het Urker bedrijventerrein Zwolse Hoek is volledig geautomatiseerd en voldoet aan alle huidige en verwachte regelgeving op het gebied van voedselveiligheid en duurzaamheid. Het Leroy Seafood Center gaat tevens fungeren als diepvries opslag voor alle Europese Leroy vestigingen en logistieke spil voor de andere vier Nederlandse productielocaties van Rodé Vis.

Volumemarkt

Het Leroy Seafood Center is het directe resultaat van de integratie van Rodé Vis in de Leroy Group. Rodé Vis, de grootste zalmverwerker in de Benelux, werd vijf jaar geleden onderdeel van Leroy, na het terugtreden van eigenaar en oprichter Albert Dekens.

De eerste paal van de nieuwe locatie werd op 7 april 2017 geslagen door Albert Dekens. Binnen een jaar verrees een gloednieuwe verwerkingslocatie, die sinds 5 februari 2018 operationeel is. De bouwtijd bedroeg daarmee een krappe veertig weken, een topprestatie van alle betrokken bedrijven, veelal afkomstig uit de regio, aldus CEO Tjeerd Hoekstra. “Wij zijn ontzettend blij met de medewerking die we kregen van de gemeente Urk en de unieke samenwerking met onze bouwpartners.”

Het hele project vindt plaats in nauwe samenwerking en afstemming met Leroy Seafood. “Het nieuwe bedrijfspand wordt vooral ingezet voor de volumemarkt. De overige vier locaties blijven volledig operationeel en gericht op specialiteiten. Met de nieuwe locatie is de capaciteit van  Rodé Vis. Verdubbeld.

Met de bouw van het Leroy Seafood Center is het Urker visbedrijf klaar voor de toekomst, aldus Hoekstra. “Wij hebben een grote stap gezet, die de toekomst van ons bedrijf kan borgen.”